Mysig studio mitt i stan

Dalagatan 23, Vasastan

Den rymliga 30-talsvåningen är totalrenoverad i smakfullt och påkostat utförande med genomtänkt planlösning. Mot den prunkande gården vetter den härliga balkongen som sommartid bjuder på en fantastisk uteplats och skön förlängning av det rymliga köket. 

Välkommen till en underbar och lugnt belägen våning ett stenkast från SoFos puls, shopping, uppskattade krogar, teatrar, parker, promenadstråk och goda kommunikationer.

Redan i det pampiga trapphuset med smakfulla och eleganta inslag så förstår man att här bor man bra och i en välskött och varsamt renoverad fastighet i förening med mycket låg belåning.

I den redan förmånliga månadsavgiften ingår flera faciliteter och förmåner så som fiber (100 Mbit bredband), bostadsrättstillägg, värme, vatten, förrådsutrymme, tillgång till tvättstuga, barnvagns- och cykelrum samt föreningens fina gårdsutrymmen. Barnvagns- och cykelrummet ligger med smidig access utan trappor vid in- och utfart av vagn eller cykel. Föreningen har även ett grovsoprum.

Området:

Helgalunden
Vackra och högt belägna Helgalunden har fått sitt namn efter kvarnägaren Helge Helgesson och väderkvarnen Helgan som fanns här på Tjurberget i slutet av 1600-talet. En rest från den tiden är mjölnarens stuga som ligger kvar i parkens västra del. Parken anlades med början 1910. Då kvarnen revs 1906 uppfördes Helgalundskapellet, som 1918 ersattes av Allhelgonakyrkan som är uppförd i nationalromantisk stil.

I närheten
Här bor man i ett totalt lugn i den bästa av två världar för den som även har krav på uteliv och nöjen. Bara några hundra meter bort ligger pulserande Medborgarplatsen och Götgatan med sina stora utbud av nöjesliv och restauranger, shopping och övrig service. Slussen, Djurgårdsfärjan och Gamla Stan ligger också inom gångavstånd, liksom populära Nytorget med sin mix av grönyta, parklek, restauranger och kaféer. Sommartid är både Medborgarplatsen och Swedenborgsgatan fyllda av uteserveringar.

Sköna Eriksdalsområdet med bland annat bassänger, solplatser, badhus och gym ligger precis nedanför Helgalundes trappor mot Ringvägen. Även i direkt närhet ligger fina jogging- och promenadstråk längs Årstaviken till Tanto och Färjeläget. Vid Färjeläget kan du ta dig en fika eller varför inte ta båten över till Hammarby sjöstad? Plats för lek hittar man bl.a. i de närliggande lekparkerna Skånegläntan och Bryggartäppan eller varför inte i den inneslutna lummiga innergården?

Numera finns även en sandstrand i Tanto. Pittoreska Tantolunden bjuder även på mysiga koloniträdgårdar, boulebana och minigolf. Fortsätter man österut längs Årstaviken passerar man uteserveringarna Skrovet och Nyfiken Gul, Södermalms nyinvigda dansbana. Vid både Tanto och Eriksdalsbadet finns det utegym. Kvällstid kan den festsugne roa sig på Strand intill Hornstull eller Trädgården under Skanstullsbron. 

I närheten ligger flera uppskattade förskolor och skolor.

Kommunikationer
Bostaden ligger nära alla kommunikationer du behöver. Närmaste T-bana är Skanstull men inom bekvämt avstånd når du både pendeltågen (som nu får ännu bättre turtäthet i och med att Citybanan öppnar) och tunnelbanans gröna och röda linje med nära gångavstånd till Södra station, Medborgarplatsen, Mariatorget och Slussen.

I de kringliggande kvarteren finns det parkeringsmöjligheter på gatan och den som är folkbokförd i stadsdelen kan erhålla tillstånd för boendeparkering. 

Bilplats
Garageplats finns fn. ledigt i Q-Parks närliggande garage.

Adress Dalagatan 23, Vasastan
Kommun Stockholm
Boendeform Bostadsrätt
Antal rum 1 rok
Boarea 35 kvm
Pris 3 200 000 kr
Avgift 895 kr
DELA PÅ FACEBOOK
Visa fler bilder

© 2018 KOMMANDE